Liity jäseneksi!

Kun lapsi- tai nuorisokuoro haluaa mukaan valtakunnallisen kuorojärjestön toimintaan, se liittyy erikoisliiton eli Nuorten Kuoroliiton ohella keskusliittoon Sulasoliin, Suomen Laulajain ja Soittajain Liittoon, sekä yhdistyksen kotipaikan perusteella määräytyvään alueelliseen piiriin. Jäsenmaksu koostuu kolmesta osasta: vuonna 2016 Sulasolin jäsenmaksu 9,90 euroa, Nuorten Kuoroliiton jäsenmaksu 4 euroa ja piirin jäsenmaksu enintään 1 euro henkilöltä. Pelkästään erikoisliiton tai piirin jäseneksi ei voi liittyä.

Sulasolin jäseniksi voidaan hyväksyä rekisteröityjen kuoroyhdistysten tai kuorojen kannatusyhdistysten ohella myös muun muassa musiikkiopistojen ja -luokkien yhteydessä toimivat kuorot. Sulasolin liittohallitus hyväksyy jäsenyhdistykset kirjallisesta hakemuksesta. Lisää ohjeita liittymistä varten: www.sulasol.fi/info/jaseneksi, www.sulasol.fi/liittymisohje.pdf.

Sulasolin jäsenet saavat liitosta monenlaisia etuja. Sulasol on musiikinharrastajien keulakuva, joka pyrkii valvomaan jäsenistönsä etuja mahdollisimman laajasti. Vastaavasti toimii Nuorten Kuoroliitto lasten ja nuorten kuoroharrastuksen edistämiseksi. Näkyvin Sulasolin jäsenetu on neljä kertaa vuodessa ilmestyvä Sulasol-lehti, joka postitetaan kaikille jäsenyhdistyksen jäsenille. Lisäksi sekä Sulasol että Nuorten Kuoroliitto lähettävät kuoroille säännöllisesti jäsentiedotteita ajankohtaisiin asioihin liittyen ja tarjoavat toimistossa monen alan asiantuntemusta. Sulasolin nuottipalvelu kustantaa kuoronuotteja ja välittää myös muiden kustantajien nuotteja nuottimyymälän kautta. Sulasolin omista kustanteista jäsenet saavat merkittäviä alennuksia, ja voivat liittyä uusia kuoronuotteja välittävän Kuorokerhon jäseniksi.

Sulasol ja Nuorten Kuoroliitto järjestävät myös monenlaisia tapahtumia ja koulutusta laidasta laitaan niin lapsille ja nuorille, kuoronjohtajille kuin tukiyhdistysten jäsenillekin. Jäsenille tapahtumat ovat yleensä edullisempia kuin muille. Sulasolin jäsenet voivat käyttää myös Opintotoiminnan Keskusliiton palveluita (yli 15-vuotiaille) ja ovat Suomen Retkeilymajajärjestön jäseniä.