Kuoromuodot

Nuorten Kuoroliiton jäsenkuorot poikkeavat toisistaan selvästi enemmän kuin minkään muun Sulasolin erikoisliiton jäsenet. Ensinnäkin jäsenten ikähaarukka ulottuu viisivuotiaista yli 20-vuotiaisiin laulajiin. Toisekseen kuoroissa voi laulaa joko vain tyttöjä tai poikia tai vaihtoehtoisesti molempia. Kolmanneksi kuoromuotojen taidollinen monimuotoisuus kattaa niin yksiääniset vasta-alkajien kuorot kuin haastavan ohjelmiston kanssa painiskelevat kansainvälisesti tunnetut huippukuorotkin.

Pääosa suomalaisista lapsi- ja nuorisokuoroista on sijoitettavissa johonkin seuraavista kategorioista. Iät ja äänialat ovat kuitenkin ainoastaan suuntaa-antavia.

Lapsikuorot

SA-muotoisissa kuoroissa laulaa 7–12-vuotiaita tyttöjä ja poikia. Sekä sopraanojen että alttojen ambitus on a–e2.

Tyttökuorot

SA-muotoisissa kuoroissa laulaa 12–20-vuotiaita tyttöjä. Sopraanojen ambitus on c1–a2 ja alttojen f–d2.

Poikakuorot

SA-muotoisissa kuoroissa laulaa 6–15-vuotiaita poikia. Sekä sopraanojen että alttojen ambitus on g–g2.

SATB-muotoisissa kuoroissa laulaa 6–25-vuotiaita poikia. Sekä sopraanojen että alttojen ambitus on g–g2, tenoreiden d–g1 ja bassojen E–d1.

Nuorisosekakuorot

SABar-muotoisissa kuoroissa laulaa 13–19-vuotiaita tyttöjä ja poikia. Sopraanojen ambitus on c1–a2, alttojen f–d2 ja baritonien e–d1.

SATB-muotoisissa kuoroissa laulaa 13–19-vuotiaita tyttöjä ja poikia. Sopraanojen ambitus on c1–a2, alttojen f–d2, tenoreiden c–f1 ja bassojen G–c1.