TOIMINNAN KULMAKIVET

Tapahtumat

Nuorten Kuoroliitto järjestää monenlaisia lapsi- ja nuorisokuoroille suunnattuja tapahtumia. Tärkeimpiä niistä ovat kansainvälinen lapsi- ja nuorisokuorofestivaali International Choral Sympaatti, valtakunnalliset Nuorten Kuoropäivät sekä monimuotoiset koulutustapahtumat.

Kansainvälinen toiminta

Nuorten Kuoroliitto tekee runsaasti kansainvälistä yhteistyötä erityisesti muiden pohjoismaisten nuorisokuorojärjestöjen kanssa. Nuorten Kuoroliitto on seuraavien kansainvälisten järjestöjen jäsen joko itsenäisenä järjestönä tai Sulasolin kautta: Norbusang – Barn- och Ungdomskörsång i Norden, Europa Cantat – European Federation of Young Choirs, IFCM – International Federation for Choral Music ja Jeunesses Musicales. Myös kansainvälinen kuorovaihtotoiminta on Nuorten Kuoroliiton kuorojen piirissä vilkasta.

Julkaisutoiminta

Sulasolin nuottipalvelu on kustantanut ja julkaissut nuotteina lukuisia lapsi- ja nuorisokuoroteoksia Nuorten Kuoroliiton aloitteesta. Nuorten Kuoroliitto on myös tilannut sävellyksiä ja vaikuttanut voimakkaasti Sulasolin julkaisemien kahden Laulava Nuoriso -diskanttikuorokokoelman julkaisuun. Jäsenkuorot voivat ostaa kuoronuotteja edullisesti Sulasolin nuottipalvelun kautta ja liittyä nuottipalvelun ylläpitämään Kuorokerhoon.

Tiedotus

Nuorten Kuoroliitto tiedottaa aktiivisesti toiminnastaan, merkittävistä kansallisista ja kansainvälisistä kuorotapahtumista ja alan uusista virtauksista jäsentiedotteen, Sulasol-lehden ja internetsivujensa kautta. Liitto tarjoaa myös asiantuntija-apua kaikissa kuorotoimintaan liittyvissä asioissa ohjelmistosuunnittelusta kansainvälisiin tapahtumiin osallistumiseen.

Huomionosoitukset

Nuorten Kuoroliitto voi myöntää liiton toimintaa ansiokkaasti edistäneille henkilöille huomionosoituksena hopeisen kuoromerkin, pronssisen, hopeisen tai kultaisen ansiomerkin ja erityisenä tunnustuksena Heinz Hofmann -mitalin tai Erkki Pohjola -palkinnon. Jäsenyhdistys voi myös tehdä liittohallitukselle kirjallisen anomuksen huomionosoituksen myöntämisestä.